Ciddiyet önemlidir. Çoğu insan laubalilikten nefret eder. Hem iş hayatında hem sosyal hayatta ciddiyet insanaç ok şey kazandırır. Ciddi olunmadığında insanların sizden yavaş yavaş uzaklaştığını görürsünüz. Sadece menfaatlerine uyduğunuz sürece yanınızda olurlar. Kimse laubali söz ve davranışlara uzun süre katlanmaz. İlk fırsatta sizi hayatından çıkaracaklardır. Fakat ciddiyeti elden bırakmadığınızda işler değişir. İnsanlar size saygı duymaya başlarlar. Saygın bir insan olmak birçok problemi kökünden halleder. Çevrenize bir bakın. En güzel esprileri saygın ve ciddi insanlar yapar. En büyük işleri onlar başarır. Sözü her yerde muteber olan yine onlardır. ciddiyet saygınlığa açılan bir kapı, saygınlık ise başarıya açılan kapıdır.

Ciddiyet yaşam tarzıyla alakalı bir durumdur. Hayat hiç kimseye toz pembe değildir. Belki bir süre üzerinizde yük bulunmaz ama elber bir gün hayatın acı gerçekleriyle karşılaşacak, ağır yükler altına girecek, zor kararlar vermeniz gerekecektir. İşte o an hayatın ne kadar ciddi olduğunu, toz pembe bir hayat olmadığını, geçen zamanın ne kadar değerli olduğunu anlamış olacaksınız. Eğer bunu çok geç olmadan anlarsanız kendi hayatınızı güzelleştirebilirsiniz. Aksi halde gün gelir dün çektiğiniz zorluğu arar olursunuz. Hayatın zorluklarına göğüs geren insanlar ciddi olmak zorunda hissederler kendileriniz. Bir noktadan sonra bu zorunluluk değil alışkanlık ve huy halini alır ve işte o an saygınlık oluşmaya başlar.

Saygın olmak zordur. Fakat bunu başarabilirseniz hem kendinize hem çevrenize olumlu katkılarda bulunabilir ve hayatın güzel taraflarını ortaya çıkarabilirsiniz. Hayatta ne kadar kötü olay varsa o kadar da güzel olay vardır. Evlenmek güzeldir, çocuk sahibi olmak güzeldir ama anne babanı kaybetmek kötüdür. Kötü olaylarla karşılaştığınızda ciddiyetiniz artar, iyi olaylarlar karşılaştığınızda bu ciddiyeti kaybetmiyorsanız saygınlığa ve başarıya bir adım daha yaklaştınız demektir. Hepinize bol güzel günler dilerim.


Emir Buğra KÖKSALAN

Java And PHP Developer

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.