Az önce facede takılırken bir video gördüm. Video adresi BU. İlahiyatçının tekine fizikle ilgili bir soru soruluyor ve bunun Kuran’da açıklaması olup olmadığı soruluyor. Soru şu: Güneş dünyamızı aydınlatırken uzay neden karanlıkta kalıyor, bu konuyu Kuran-ı Kerim’den açıklayabilir miyiz? İlahiyatçı abimizin verdiği cevap ise sanki birşey biliyomuş edasında konuşup söylediği sözler anlamsız kelime yığınından ibaret. Bunun üzerine birkaç bızık karalamak istedim. Önce bu soruya verilmesi gereken cevabı ardından bu cevabı veremeyip saçmalayan abimizin zihniyetine sahip insanlar hakkında birşeyler yazacağım.

Işık fotonlardan oluşur ve fotonlar büyük bir yerçekimi etkisi altında kalmadıkça düzgün doğrusal hareket eder, hareketinden sapmaz. Işık kaynağından çıkan fotonlar her yönde dağılır fakat uzay o kadar büyüktür ki diğer yıldızlardan bize gelen foton miktarı çok azdır. Uzaydaki her noktaya düşen foton miktarı yıldızlara olan mesafesine göre değişir. Ayrıca uzayın genişlemesi sonucu diğer yıldızlardan gelen foton miktarı her an azalmaktadır. Bu yüzden dünyadan bakıldığında uzay karanlıkmış gibi görünür. Fakat örneğin galaksinin merkezine gidildiğinde orada yıldız miktarı daha fazla olduğu için uzay sanki aydınlık biryermiş gibi görünebilir çünkü oradaki gözlemciye düşen foton miktarı daha fazladır. Uzayın aydınlık olabilmesi için her noktasından çok miktarda foton çıkması gerekir fakat böyle birşey şuan için sözkonusu değil. Birde şu var. Örneğin bir lazer ışını önümüzden geçse biz onu uzay boşluğunda göremeyiz çünkü o ışın bizim gözümüze gelmemiştir sadece önümüzden geçmiştir. Uzay boşluğunda her noktadan her noktaya fotonlar hareket etmektedir zaten fakat o fotonların gözlemciye gelen kısmı çok küçüktür o yüzden uzay karanlıkmış gibi görünür. Uzayın bu kadar geniş olmasından dolayı tüm fotonlar gözlemciye düşmez. Bu olayın Kuran’da açıklaması kısaca şudur: Gök ile yer bitişikti biz onu ayırdık ve kainatı genişleticiyiz ayetidir. Kainat çok geniştir ve hala genişlemektedir bu yüzden bir gözlemciye düşen ışık miktarı çok az olmaktadır.

Evet soruya verilmesi gereken cevap bu olmalı. Fakat bizim ilahiyatçı abimiz saçmalamaktan başka birşey yapamamıştır çünkü İslam’ı hakkıyla anlamamıştır. İslam sadece namaz niyaz oruç dini değildir. İlk emri “oku” dur. Kuran’da herkesin bildiği bir ayet vardır: “O, yedi göğü tabaka tabaka yaratandır. Rahmân’ın yaratışında hiçbir uyumsuzluk göremezsin. Bir kere daha bak! Hiçbir çatlak (ve düzensizlik) görüyor musun? Sonra tekrar tekrar bak; bakışların (aradığı çatlak ve düzensizliği bulamayıp) âciz ve bitkin hâlde sana dönecektir.” ayeti. Bu ayet yaratılmış herşeydeki muazzam bilginin, mantığın ve güzelliğin araştırılmasını emretmektedir. Evet emretmektedir çünkü “tekrar tekrara bak” diyor. Emir kipi yani. Bu ayeti “araştırırsan hatasız olduğunu anlarsın” demiyor sadece. Bir kısım insanlar araştırsın diyor. Emir kipi yani. Madem kendine “ilahiyatçıyım” diyorsun o zaman bir fizik profesörü kadar bilgi sahibi olmasan da bu gibi sorular karşısında saçmalamayacak kadar bilgiye sahip olman gerekiyor. Ben fizik profesörü müyüm? Hayır. Kuran’ın birçok ayetini araştırmış bir müslümanım sadece. O yüzden bu sorunun cevabını biliyorum ve yukarıdaki paragrafı hiçbiryere bakmadan tek seferde aklımdan yazdım. Ve malesef acı olan şu ki, bu ilahiyatçı dayı kafasında olup İslam’ı sadece namaz niyaz dini zannedenler çok var ülkemizde. Yazık yazık. Ortada Allah’ın sözü var kimse araştırmıyor. Utanın lan.

Daha söylenecek çok şey var ama saat olmuş gecenin 2’si ve kafam ağrıyor. O yüzden burada bırakıyorum. Esen kalın dostlar.


Emir Buğra KÖKSALAN

Java And PHP Developer

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.