Sigara içmeyenler anlamaz. Sigarayı özendirmek için söylemiyorum. İçmeyenler zaten böyle bişeye özenmez. Fakat alışınca insanın ayılması için kahvaltı yada kahveden çok sigaraya ihtiyaç duyuyor. Aslında bu kadar iğrenç birşey yok. Ağız tadını mahfetmekle kalmıyor boş mideye sigara partikülleri göndermiş oluyorsunuz. Dumandan çıkan bütün zift, tütün zerrecikleri falan filan boş mideye göndermiş oluyorsunuz. Mide onları sindirmeye çalışıyor haliyle. O esnada midede neler olup bitiyor bilmiyorum ama hiç iyi şeyler olmadığına eminim.

Nikotin hemen kanınıza karışıyor. Bir dakika içerisinde birkaç dumandan sonra ayılıyorsunuz. Bu işlemi şuna benzetiyorum. Blade filminde adamlar ölü bir vampir yakalıyor. Derisini yüzüp kafasının yarısı olmayan vampiri ameliyat masasına koyuyorlar ve adamlardan biri diyorki “bu ölü mü?” diğeri diyorki hayır. Alıyor eline bıçağı ve elini kesip ölü vampirin vücuduna birkaç damla akıtıyor. Ölü beden sanki enerji verilmiş fabrika gibi birşeyler yapmaya başlıyor. Aynı öyle. Nikotini alınca vücut hareketleniyor ve ayılıyorsunuz. Fakat bu ayılma işlemi doğru olan birşey değil. Vücudu faydalı olmayan birşeye alıştırmanızdan ve uyku süresince o alışkanlığı karşılamamış olmanızdan dolayı birden ihtiyaç duyulan şeyi verince vücudun çalışması işlemidir bu. Zararlı birşeye alışmak ne kadar doğru olabilir ki? Gidin elmayla ayılın. Meyvelerden daha doğal ve faydalı ne varki şu dünyada?

Bu makaleyi daha çok uzatabilirim ama şuan canım çerez tadında yazılar yazmak olduğu için uzatmayacağım. Kısaca diyebilirim ki sigarayı sabah akşam öğle her dakka içebilirsiniz ve ne zaman içerseniz için iğrenç birşeydir. Umarım bırakırsınız.


Emir Buğra KÖKSALAN

Java And PHP Developer

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.